HTML

infraszauna00

Infraszauna hatása az immunrendszerre és az egészségre. Immunrendszer sajátosságai, valamint az influenza jellemzői és elkerülésének módozatai. Méregtelenítés fontossága, valamint a karcsú alak és a szép bőr titka.

Friss topikok

  • Fogyás: Én még csak normál szaunában voltam. De nagyon felkeltette az érdeklődésemet :D (2010.09.06. 12:16) Infraszauna
  • Légtisztító: Gyógyszerek és egyéb vegyianyagpok helyett az egyik legjobb megoldás, ha otthonunkban légtisztító ... (2010.08.09. 11:38) Allergia

Linkblog

Archívum

Allergia

2010.07.15. 16:13 infraszauna00

 

 

Az allergia napjainkban népbetegségként van meghatározva, évről évre több allergén anyagot határoznak meg, és a betegek száma roppant mértékben növekszik.

 

Ez az elsőszámú bizonyíték arra vonatkozóan, hogy miért az immunrendszer és a szennyezett környezet az oka az allergiás reakciók nagy részének.

 

Természetesen, vannak olyan allergiák, melyekhez genetikai úton lehet hozzájutni, tehát öröklött rendellenességek, de ez nagyon kis hányada az összességében vett megbetegedéseknek.

 

Ahhoz, hogy teljesen átláthassuk, miként működik a szervezet, amikor allergiásak vagyunk valamire, több dolgot is érdemes megvizsgálni. Elsősorban a pontos folyamatot, hogyan lesz egy szervezet allergiás valamilyen anyagra, legyen az akár élelmiszer, vagy egyéb anyag.

 

A szervezetünk rengeteg szennyezőanyaghoz jut hozzá, még azok az emberek is, akik tudatosan próbálják egészségesen élni az életüket, és kerülik a mérgező anyagokat. Sajnos, a légszennyezettség, valamint a vizeink szennyezettsége olyan méreteket öltött, hogy lehetetlen távol tartani szervezetünket minden mérgező anyagtól.

 

Az immunrendszer sok mindent elbír, de egy idő után túlterheltté válik. A roppant nagymennyiségű méreganyagtól az immunrendszerünk túlterheltté válik, majd kisiklik. Ekkor következik be az a sajnálatos esemény, hogy nem a megfelelő anyagokat jelöli meg idegen anyagként, így sokszor olyan anyagokat pusztít el és távolít el, melyekre a szervezetnek szüksége lenne. Ilyen például az ételallergia, vagy valamely más hasznos anyag, melyet az immunrendszer módszeresen eltávolít a szervezetből valamilyen úton.

 

Az immunrendszerről és az allergiáról ezen az oldalon többet megtudhat: http://www.infraszauna.net

 

Az allergiás reakciókat pontosan akkor érezzük, amikor az immunrendszer által eltávolítandó anyag a nyelőcsövön, az orron át, a bőrön keresztül próbál meg távozni. Ilyenkor érezzük a torokfájást, tüsszögést, orrfolyást, bőrbírt és kiütést, és még egyéb ehhez hasonló tüneteket.

 

Érdekes kérdés, hogy miért szaporodott meg ennyire az allergiás megbetegedések száma a pár évtizeddel ezelőtti adatokhoz képest. Érdemes végiggondolni, hogy néhány évtizeddel ezelőtt sokkal kevesebb félkész étel volt a piacon, valamint nem volt ennyi gyorsétterem, kevesebb mérgező gáz jutott a légtérbe, és a palsztikhulladék is kisebb mértékű volt a Földön.

 

Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy immunrendszerünk túlterheltté váljon. Természetesen, régebben is voltak öröklött tulajdonságok, melyek allergiás tünetekkel jártak, ám százalékos arányban nézve, valóban az immunrendszer túlterhelése a felelős.

 

Éppen ezért, nem igazán van más megoldás erre a problémára, mint az immunrendszer erősítése, és az odafigyelés, hogy minél kevesebb idegen anyagot juttassunk a szervezetünkbe szabad akaratunkból.

 

Az allergiás tünetek elkerülésének nem igazán van más módja, mint megfigyelni, hogy mely anyag okozza a tüneteket, és lehetőség szerint elkerülni azokat az anyagokat. Léteznek ma már különféle gyógyszerek az allergia kezelésére, de gondoljuk végig, hogy a legtöbb esetben, a túlzott vegyianyag bevitel az oka az immunrendszer túlterhelődésének, miért tetézzük ezt még több vegyianyaggal gyógyszer formájában.

 

Az sem ritka eset, hogy egy allergia idővel elmúlik. Ez néha furcsának, érthetetlennek tűnik, pedig ez egy nagyon egyszerű folyamat. A szervezetet nem engedjük hozzájutni az allergén anyaghoz, majd ha ez huzamosabb időn keresztül történik, miközben dolgozunk az immunrendszer erősítésén, úgy egy idő után valószínűleg az immunrendszer a maga valódiságában képes meghatározni azt az anyagot, melyet korábban veszélyesnek talált. Ezen a módon lehet képes egy szervezet megszüntetni a saját allergiás reakcióit.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infraszauna00.blog.hu/api/trackback/id/tr452153771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Légtisztító · http://legtisztito-levegotisztito.hu/ 2010.08.09. 11:38:28

Gyógyszerek és egyéb vegyianyagpok helyett az egyik legjobb megoldás, ha otthonunkban légtisztító berendezést üzemeltetünk, amely kiszűri a levegőben keringő, allerigát okozó anyagokat: legtisztito-levegotisztito.hu/
süti beállítások módosítása